Šibenik će u lipnju, zajedno sa Zadrom i Zagrebom, biti domaćin jedinstvenog turističko-gastronomsko-sportskog projekta Pink Wing koji će tijekom dva dana okupiti 150 VIP automobilskih entuzijasta. Događaj će se održati od 17. do 19. lipnja na relaciji Zagreb - Šibenik - Zadar s konačnom destinacijom u D-Resortu Šibenik gdje je danas predstavljen cijeli projekt.

Uz Roberta Bajsa iz organizacijskog tima Pink Wing, na predstavljanju projekta u Šibeniku bili su gradonačelnik Šibenika, Željko Burić, gradonačelnik Zadra, Božidar Kalmeta, gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić, zatim direktor Glavnog ureda HTZ Ratomir Ivičić, direktorica TZ Grada Zagreba Martina Bienenfeld i direktorica Ureda TZ Šibensko-kninske županije Željana Šikić.

- Ovakvim projektima na najbolji način promoviramo ljepote naše zemlje. Posebice mi je drago što se njime povezuju i naši gradovi Zagreb, Zadar, Šibenik koji, kao domaćini, uistinu imaju što ponuditi te pokazati i najzahtjevnijim gostima. Vjerujem kako je turistički uzlet Šibenika, kojem svjedočimo, i uređenje kulturnih atrakcija te turističke infrastrukture tek početak šibenskog domaćinstva brojnim jedinstvenim događanjima kao što je Pink Wing - kazao je gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

Luksuzni automobili kreću iz Zagreba 17. lipnja ispred Hrvatskog Narodnog Kazališta te preko Senja nastavljaju Jadranskom magistralom sve do Šibenika gdje će se parkirati na rivi. U Perivoju Roberta Visianija bit će održana gala večera za sudionike pod pokroviteljstvom grada Šibenika i TZ Šibenika. Po završetku večere, pod policijskom pratnjom karavana vozila odlazi u D-Resort gdje je organizirani smještaj sudionika.

Nakon Šibenika, karavana ekskluzivnih limenih ljubimaca kreće prema Zadru gdje će se zaustaviti na Pozdravu suncu. Navečer se svi skupa opet vraćaju u Šibenik gdje slijedi ekskluzivna Gala večera u hotelu sa humanitarnim karakterom, a nedjelja je rezervirana za doručak na tvrđavi Barone.

- Svrha cijelog projekta je nacionalni interes, promidžba hrvatskih ljepota, gradova, regija, spoj kontinentalne i morske Hrvatske, promocija nacionalnih parkova, jedinstvena gastronomija kontinenta i mora. Okupljamo visoko pozicionirane poslovne ljude, vlasnike kompanija i menadžere koji imaju u vlasništvu skupocjeni sportski automobil, te im kroz druženje i uživanje u svim pogodnostima ovog eventa pružamo nezaboravan doživljaj. Sudionici su većinom domaći, ali uz jedan dio stranaca iz regije i iz zapadne Europe - kazao je Robert Bajs, iz organizacijskog tima Pink Wing.