Tajnik Zajednice tehničke kulture Zadarske županije Željko Čizmić iskoristio je danas priliku pojavljivanja na javnom kolegiju župana Stipe Zrilića kako bi podnoseći godišnje izvješće rada promovirao imena zadarskih genijalaca.

- Kao i svake godine imamo pedesetak učenika koji nas predstavljaju na državnim natjecanjima. Zbog izvrsnosti, a bez nakane da dovedem u pitanje kvalitetu drugih, izdvojio bih četiri imena. To su Danijel Paleka, učenik 4. razreda Gimnazije Franje Petrića koji je na ovogodišnjem natjecanju imao stopostotnu uspješnost i koji će nas predstavljati na državnom, nadam se i međunarodnom natjecanju i to ne samo iz matematike već i iz informatike.

Iz iste škole dolazi nam Marin Varivoda, učenik prvog razreda koji također ima stopostotnu uspješnost. Pričamo o A kategoriji, matematičkom vrhu, najtežim zadacima, izvrsnim učenicima.

Noel Lakić je u natjecanju iz matematike imao 49 od 50 mogućih bodova. Riječ je o učeniku 8. razreda Osnovnu škole Šime Budinića koji će nas ove godine predstavljati na državnom natjecanju. I na kraju spomenimo jednog od najboljih radio amatera u Hrvatskoj Matu Burazera. Zajednica mu je ove godine dodijelila priznanje za  izvanredne rezultate na području informatike i tehničkog stvaralaštva, kazao je Čizmić kojemu je župan Zrilić zahvalio na svemu učinjenom na mjestu tajnika s obzirom da krajem godine odlazi u mirovinu.