ZADAR- Izvješćujemo vas da smo dana 12. veljače 2016. pred Općinskim sudom u Zadru podigli optužnicu protiv osoba na koje se odnosi Vaš upit, te se za sve daljnje informacije obratite glasnogovorniku Općinskog suda u Zadru. Takav smo odgovor dobili iz Općinskog državnog odvjetništva na pitanje vezano za već objavljenu vijest o podizanju optužnice protiv sina i oca,  Ante i Gordana Kurtovića. Zbog čega su optuženi, to je danas ostala tajna zadarskog pravosuđa.

Općinska državna odvjetnica Marijana Stipić za Zadarski list je izjavila kako je optužnica podignuta, a da nije rekla zbog čega. Ona je ustvrdila i kako je protiv Dražena Bezinovića donijeto rješenje o odbacivanju kaznene prijave „zbog nedostatka osnovane sumnje za učin kaznenog djela koje mu se stavlja na teret".
Iako je objava optužnica javna stvar, odgovorna osoba Općinskog državnog odvjetništva upućuje nas na Općinski sud, gdje će se u neko doba sastati Optužno vijeće ne čelu sa sucem Domagojem Kurobasom koji će utvrđivati valjanost te optužnice. Oni je mogu potvrditi, odbaciti ili tražiti doradu. Posredstvom glasnogovornika Općinskog suda Denisa Klarendića nismo mogli od suca Kurobase dobiti odgovor na pitanje za koja su kaznena djela optuženi Kurtovići.

O tome je jedino informirala Policijska uprava koja je podigla kaznene prijave u svibnju 2015. godine i o tome obavijestila javnost:

Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad četvoricom muškaraca u dobi od 22, 34, 45 i 54 godine te 35-godišnjakinjom koje se sumnjiči za više kaznenih djela prijevara, utaja i krivotvorenja isprava, povezanih s prodajom automobila, na štetu više oštećenih osoba.
Pa se tako 34-godišnjak sumnjiči da je tijekom prošle i ove godine, sam i uz pomoć 45 i 54-godišnjaka, oštećenijima nudio na prodaju razne rabljene automobile po cijenama povoljnijim od njihove stvarne cijene, pokazivao im automobile uglavnom prethodno unajmljene u renta a caru, uzimao predujam te obećane automobile nikad nije isporučio. Također ga se sumnjiči da je uz pomoć 22-godišnjaka i 35-godišnjakinje, kao zaposlenika rent a cara, sačinio više krivotvorenih ugovora o najmu automobila na imena fiktivnih korisnika najma. Sumnjiči ga se i da je u nekoliko navrata od oštećenih osoba uzimao pod račun njihove automobile i prodao ih te novac zadržao.
Materijalna šteta pričinjena ovima kaznenim djelima procjenjuje se na iznos od preko 300 000 kuna, navedeno je u policijskom izvještaju. Sudac istrage Boris Radman nakon toga je odredio pritvor za Kurtoviće i Bezinovića.