Sunce se jutros nasmiješilo Zadranima koji su zauzeli sve osunčane ugostiteljske pozicije u Gradu i uz kavu se predali čarima svakodnevne ćakule.

Najživlje je, po običaju, bilo na Narodnom trgu. U Gradskoj loži  istovremeno je održana svečana Nagrade za poseban doprinos turističkoj sezoni 2015. "Nasmiješeno sunce"

Nagrade gradonačelnika dobitnicima su uručili sam gradonačelnik Božidar Kalmeta i direktor TZ grada Zadra Zvonko Šupe.

U pozdravnoj riječi Kalmeta se osvrnuo na odlične turističke rezultate, spomenuo izgradnju novog TIC-a te najavio radove na uređenju Trga tri bunara.

- Infrastruktura je važna, ali ovakvih rezultat nikad ne bi bilo da nema ljudi koji su u svakodnevnom kontaktu s turistima i poduzetnika koji organiziraju događaje koji podižu kvalitetu usluge, kazao je Kalmeta.

A tko su oni?

Najbolji restoran je Kornat, najbolji caffe bar Brazil, a konoba Pjat.  Među noćnim klubovima za najboljeg je proglašen noćni bar Maraschino, dok je nagradu za najbolji suvenir dobio Suvenirski postav Arheološkog muzeja Zadar.

Najljepši uređeni izlog ima vinoteka Bibich, a najuređeniji vrt Villa Diana vlasnice Diane Bogdanović.

Priznanja i novčanu nagradu od 3000 kuna zavrijedili su najbolji turistički vodič Paula Padovan, najbolji kuhar Igor Nikolić, najbolji konobar Zvonimir Jerak,  najbolja prodavačica Jadranka Aviani, najbolji policajac Venci Zorić i najbolji čistač Predrag Šilić.

Posebna priznanje za izniman doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone dodijeljena su Beach baru „Bamboo", OPG-u Sandra Babac Damjanić za Festival smokava, Hrvatskom narodnom kazalištu za Jazz festival, zadarskom euroligaškom   turniru Zadar Dogus Basketball Tournament i restoranu Bruschetta.