U dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku u nedjelju je Sveti Nikola iz svoje torbe za igračice MNK „Futsal Super Chicks" izvadio i treći lijepi poklon. Nagradio ih je maksimalnim učinkom od devet bodova. Sa sve tri pobjede, kojima su okončale prvu epizodu uvodna tri kola premijernog izdanja 1. HMNLŽ. „Čiksice" su drugog dana nastavile tamo gdje su stale u subotu. Sa pobjedama, i to bez primljenog pogotka. Novi ceh sa 4:0 platila je Istra. Dva puta mrežu je tresla Petra Grgurić, po jednom Andrea Valušek i Tea Pedić.

Ono što su uoči PH na Višnjiku zacrtale i najavile, igračice Luke Marinovića su to i ostvarile. Tri utakmice - isto toliko pobjeda. Lijepi bodovni kapital i zaliha samopouzdanja uoči predstojećih turnira. Na taj sportski iskorak MNK „Super Chicks", samo se nadovezao i savršeno uklopio onaj veliki i ponosni korak u organizaciji ovog natjecanja.

U tri pobjede „Čiksice" su ugradile gol-razliku 14:1. Skoro polovica otpada na Andreu Valušek, šest je njenih pogodaka, uz nemjerljiv doprinos na parketu. Krhka, ali ubojita sa četiri gola je Tea Pedić, koja je protivničke mreže tresla u sva tri susreta. Petra Grgurić, kao prvi „joker s klupe" svoje je minute - sa tri pogotka - odlilčno iskoristila. Golovima za Super Chicks još su se radovale Katarina Šare i Mihaela Horvat. SUPER CHICKS: Monika Martina Sipina Halper, Mihaela Horvat, Tea Pedić (kapetan), Katarina Šare, Andrea Valušek, Ika Zurak, Petra Grgurić, Lorena Marić, Lucija Klapan, Nives Jurić, Magdalena Šarlija, Marinela Raspović, Ivana Maruna.

Jedine stopostotnog učinka su tri ekipe. Uz domaće „Čiksice" iz Poličnika, tri pobjede zabilježila je još jedna dalmatinsk ekipa - Split Tommy (gol-razlika 12:1). Valja priznati Splićanke, čiji je klub možda i najuzornije organiziran, imao je nešto lakše protvnike (ŽNK Rijeka, Kozakiv, Rugvica). Pobjedu manje od Splićanki i „Čiksica" - zbog takvog rasporeda i samo dvije utakmice - ostvario je Alumnus. Zagrebački je klub priča za sebe, ozbiljan u svim segmentima. Od dolaska na utakmicu, do odlaska iz dvorane. O kvaliteti igračica Jakova Ungarova da i ne govorimo. Alumnus je na Višnjiku bez primljenog gola, uz 15 datih.

Sva tri poraza upisale su „simpatične" ekipe: Rugvica iz Dugog Sela te Mirlović Zagora, čije se djevojke nisu predavale ni protiv kvalitetnijih igračica. U dva zadarska dana, najviše pogodaka - njih šest - postigla je Petra Pezelj, čija ekipa MC Plus iz Stupnika (okolica Lučkog) sa jednim porazom i dvije pobjede (gol-razlika 17:2) te prikazanom igrom spada u sam vrh. Od ostalih strijelaca , po pet golova još su postigle Mirna Sudan (ŽNK Rijeka) i Ana Marija Kalamiza (Alumnus Futsalfer).

Iz Zadra, iz dvorane Krešimira Ćosića karavana Prvog prvenstva Hrvatske u ženskom futsalu seli u Podsused. Krajem siječnja iduće godine, dvorana Sutinska vrela na drugom će turniru ugostiti najbolje hrvatske haklerice. Idućem domaćinu, MNK Kozakiv sa zagrebačke Peščenice i njihovom prvom čovjeku Ivicu Kozakivu predstoji veliki izazov. Kako se približiti i organizacijom parirati onom što su u tijekom dva dana na Višnjiku, za devet klubova i sve aktere napravili prvi domaćini - MNK „Futsal Super Chicks" iz Poličnika na čelu sa Lukom Marinovićem. Treći i posljednji turnir na programu je sredinom veljače u Istri (Novigrad ili Poreč).

Rezultati drugog dana: 2. kolo: MC Plus - ŽNK Rijeka 9:0; 3.kolo: Split Tommy - Rugvica 6:0, Alumnus - Istra 5:0, ŽNK Rijeka - Mirlović Zagora 6:2, MC Plus - Kozakiv 7:0; 4. kolo: Super Chicks - Istra 4:0.