ZADAR - Uz Jadransku magistralu gradi se još jedna benzinska trgovina. Ovaj put s građevinskom dozvolom. Investitor je tvrtka Ri Petrol, koja je ušla u Zadar preko benzinske postaje na Bulevaru, gdje su imali i problema s bivšim vlasnicima parcele. 

Ovaj put je sve čisto. Od tvrtke Lignum kupili su tri tisuće metara četvornih terena uz trgovinu Lidl, a nasuprot benzinske postaje Crodux. Radi se o terenu koji je nekad pripadao tvrtki Transporti Zadar čije je imovina prodana u stečaju. Na taj teren je građevinskom dozvolom omogućen pristup s Jadranske magistrale koji tek treba izgraditi. Uz benzinsku crpku, već je podignut građevinski objekt s trgovinom i kafićem, a uz nju će se izgraditi i automatska praonica vozila.

Radove izvodi tvrtka SA Bišćan iz Karlovca, a posao je kao podizvođač dobila i Vodoinstalacija. Kako doznajemo, nova benzinska crpka u Zadru planira se otvoriti do veljače 2017. godine. 

Nakon dugogodišnjeg monopola Ine, u Zadru je danas teško prebrojati nove benzinske crpke, osobito na istočnom prilazu Gradu, gdje je najveća koncentracija prodaje goriva za limene ljubimce.