Ulica Admirala Jakova Šubića de Cezanisa na križanju s Ulicom Đure Basaričeka razlog su učestalih poziva našeg sugrađanina koji nam se obratio s problemom koji muči njega i sve one koji sudjeluju u prometu u tom dijelu grada, bili oni pješaci ili vozači.

Naime, kao što je poznato Ulica Đure Basaričeka za svake malo jače kiše poplavi i paralizira život stanara. Kako bi spasili svoju imovinu i djeci osigurali odlazak u školu, sebi na posao ili trgovine stanari su, čekajući rješenje problema odvodnje u kojeg godinama upiru prstom, postavili zaštitne brane na Ulicu Admirala Jakova Šubića de Cezanisa i tako stvorili novi problem. Od zadnje kiše do danas te zapreke ugrožavaju sigurnost prometa.Nažalost osim barikada na cesti naš je sugrađanin naišao i na administrativnu barikadu.

- Kontaktirao sam Odsjek za ceste i promet Grada Zadra. Prvi tjedan su mi rekli kako to nije u njihovoj nadležnosti. Drugi tjedan su svi bili na terenu pa mi je gospođa koja se redoviti javlja na telefon obećala kako će prenijeti informaciju. Treći tjedan nakon što sam za dlaku izbjegao sudar na tom mjestu sam dobio isti odgovor. Do dana današnjeg ništa nije riješeno, napisao je naš sugrađanin koji dodaje kako ništa ne zamjera stanarima, već samo traži rješenje,

Poslao nam je i fotografije, snimljene u noćnim satima kada su te barikade teško vidljive.

- Za mnoge tek u posljednjem trenutku, za neke i nevidljive. Ovo nije normalno stanje, upozorava čitatelj.

Dodajmo kako ovo nije usamljeni slučaju u Zadru. Slične intervencije mogu se vidjeti na Novom Bokanjcu, a jedna od opasnijih je ona na suženom dijelu Splitske ulice iznad Dvorane Krešimira Ćosića.

Ta će ulica uskoro u proširenje i rekonstrukciju pa će problem, nadamo se, biti riješen. S druge strane zbog zatvaranja Splitske ullice, Ulica Admirala Jakova Šubića de Cezanisa do travnja 2016. biti će jedan od alternativnih pravaca za sve one koji se s Bilog Briga upućuju prema centru grada. Tim prije improvizirane barikade bi trebale nestati s ulice.
Istovremeno bi trebalo pronaći kvalitetno privremeno rješenje za zaštitu tamošnjih stanara od novih poplava.

Teren je to na kojem bi se zaposlenici Odsjeka za ceste i promet Grada Zadra trebali pojaviti još danas.

U pokušaju da dođemo do odgovora je li to u njihovoj nadležnosti upućeni smo na službu za informiranje Grada Zadra. U očekivanju smo njihovog očitovanja.