Zadarski liječnik dr. Denis Bruketa prvi je predsjednik Gradske organizacije stranke Naprijed Hrvatska. Na sinoć održanoj osnivačkoj skupštini bio je i predsjednik stranke Ivo Josipović. Istaknuo je da će mnoge iznenaditi izborni rezultat najmlađe hrvatske političke stranke.

Bivši predsjednik države, koji je pobjeđivao i u Zadru, očekuje dobar rezultat i na parlamentarnim izborima u našoj izbornoj jedinici. Pa sad su neka druga vremena. Naravno da se treba boriti za naklonost birača, da su drukčiji odnosi i konkurencija, te očekujem da ćemo sasvim sigurno s vremenom i ovdje biti dobro poznata i etablirana stranka. U 9. Izbornoj jedinici ćemo imati listu s našim koalicijskim partnerima iz Reformista i očekujemo lijep uspjeh, rekao je Josipović.

Bivši predsjednik Republike u Zadru je komentirao i stalna prepucavanja njegove nasljednice Kolinde Grabar Kitarović i bivšega stranačkoga kolege, premijera Zorana Milanovića. Prilično je neprilično da po Ustavu dva sukreatora i suprovoditelja vanjske politike politike nastupaju nekoordinirano, dapače da se i koristi vanjska politika za međusobne obračune. To šteti državi, pa ih pozivam da se ti odnosi urede upravo onako kako to Ustav i zahtijeva, rekao je Josipović novinarima. Dodao je kako se zapravo vode medijski ratovi između dva brda, očito misleći na Pantovčak i Gornji Grad. Smatra kako se predsjednica i premijer ne sukobljavaju samo u predizborne svrhe, nego da tu ima i osobnih razloga.

Krenula je prljava kampanja, a mi vodimo potpuno drukčiju kampanju. Zemlja je u ozbiljnim problemima i smatrama da je žalosno da u takvoj situaciji slušamo i gledamo nadmetanja tko je star, tko uči jezike, tko ne, tko je ovakav, tko onakav, tko voli cajke. Dakle potpuno, irelevantna kampanja, pa pitam i medije zašto tome daju važnost, istaknuo je Josipović. Na primjedbu novinara da je navođenjem konkretnih primjera prljavu kampanju predbacio samo premijeru Milanoviću, Josipović je odgovorio kako sličnih primjera ima i na drugoj strani. Besmislicom je nazvao nagađanja da je zapravo Karamarkov čovjek i da radi u interesu HDZ-a. To je dio ove prljave kampanje. Poštujem sve stranke, ali više puta sam istaknuo, kako je politika koju vodi gospodin Karamarko i njegova stranka miljama ili kilometrima daleko od mene, zaključio je Josipović.