ZADAR - Na ponovljeni natječaj za ravnatelja ustanove Natura Jadera stiglo je, kako neslužbeno doznajemo, osam prijava.

Uz neke kandidate koji su se javili i na prvi natječaj na kojem nije izabran ravnatelj, za ravnatelja mjesto javile su se, doznajemo i dvije političarke: Irena Devčić, šefica zadarskog HSS-a i Nevenka Marinović, tajnica županijskog HDZ-a.
Devčićeva je zadarskoj javnosti poznata po angažmanu na zadarskoj pijaci oko OPG-ova. Inače je član redakcije mjesečnika Hrvatskih šuma. Bila je i predsjednica Županijske skupštine.
Nevenka Marinović je bivša županijska pročelnica, saborska zastupnica koja je prije vremena umirovljena pa se natjecala i za mjesto ravnateljice Poljoprivrede škole Stanka Ožanića, ali nije prošla mada Županija ima glavnu riječ u srednjim školama. Marinović je svoju karijeru i počela kao nastavnik u Ekonomskoj školi.

Upravno vijeće te županijske ustanove otvorit će kuverte i predložiti kandidata za ravnatelja kojeg mora potvrditi županijska skupština.
Po prvom natječaju nije niti došlo do tog čina jer je točka skinuta s dnevnog reda budući da nije bilo kandidat koji bi zadovoljio kriterije za mjesto ravnatelja po odluci Upravnog vijeća. Prvi i do sad jedini ravnatelj Mirko Đinđić u travnju je imenovan vršiteljem dužnosti ravnatelja na rok do godine dana.