ZADAR - U Irskoj, zemlji u koju mladi Zadrani najčešće odlaze u potrazi za poslom, čeka ih veleposlanik RH, Ivo Mašina iz Zadra.
On je 1. srpnja dobio vjerodajnicu za Dublin koju mu je uručila predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, zajedno s još trojicom veleposlanika koje je potvrdila po prijedlogu Ministarstva vanjskih poslova.
Ivo Mašina je tako postao najmlađi zadarski kadar koji je imenovan veleposlanikom. Diplomatski niz Zadrana započeo je Ivica Maštruko, nastavio Ive Livljanić, a od aktualnih diplomata u SAD-u je veleposlanik Joško Paro, zadarski gimnazijalac i najpoznatiji Arbanas Ivica Matešić Jeremija koji kao vojni ataše pokriva područje Makedonije i Albanije.

Ivo Mašina, mnogima će u Zadru biti poznat kao sin Marlene, jedne od najpoznatijih zadarskih frizerki, nakon završenog Filozofskog fakulteta u Zadru, sa sjajnim poznavanjem i govorenjem jezika, otisnuo se u Italiju na daljnje obrazovanje i usavršavanje. Posljednjih godina vodio je protokol šefa Vlada i Države. Svoj put u diplomaciji započinje u zemlji kojoj su Hrvati jako naklonjeni, čak toliko da se kod nas slavi Sveti Patrik, zaštitnik Irske.
Zadar ima i zračnu vezu s Dublinom preko Ryanaira, niskotarifne kompanije koja na aerodromu u Zemuniku  ima svoju bazu.