ZADAR - Da su zadarski kirurzi imali pune ruke posla ovog ljeta svjedoče podaci koje je sredinom ovog tjedna iznio pročelnik službe kirurgije u zadarskoj bolnici, dr. Jaša Pavić.
- Do 17. kolovoza obavljeno je 2 408 zahvata u operativnom bloku sa šest sala. U istom razdoblju prošle godine bilo je 1 998 većih operacija, što bi značilo čak 400 operativnih zahvata više no li lani, naveo je dr. Pavić.
Kad se tome pribroji 1 998 manjih operativnih zahvata onda je jasno kako su kirurzi u bolnici radili pojačanim kapacitetima unatoč godišnjim odmorima. Ali ljeto i gužve u prometu donijeli su im posla na spašavanju stradalih od kojih je samo jedna osoba podlegla teškim ozljedama na operacijskom stolu.
Na žalost bilo je puno više ozljeda na vratnoj kralježnici.Kirurzi su obavili sedam operacija nakon ozlijeda vratne kraljažnice zadobijenih u različitim nezgodama.
Ono što je najgore u svemu je alkohol koji je kumovao kod nekih slučajeva, kao kod turista koji je s 2.7 promila alkohola skakao u s balkona u bazen i promašio ga. I kako neće, laički rečeno,  slomiti vrat.