U sklopu ovogodišnje Noći punog miseca, Udruga Zvuci Zavičaja organizirala je prvi međunarodni susret svirača na usnoj harmonici.

Tako je petak, 31. srpnja bio u znaku usnjaka. Stručni dio skupa održavao se već u popodnevnim satima u Gradskoj knjižnici Zadar uz goste predavače, glazbenika Tomislava Golubana i mr. sc. Katicu Burić. Tu su prisutni mogli doznati nešto više o usnoj harmonici u Hrvata i samom zadarskom kraju, kao i općenito o glazbenoj kulturi grada i okolice.

Večernji program na rivi okupio je brojne zaljubljenike u ovaj instrument, kako domaće tako i inozemne. Uz izvođače iz zadarskog zaleđa poput Ivane Čirjak, Marijana Kambera, Ive Grbića i drugih, nastupio je i zadarski svećenik don Zdenko Dundović, poznat po ljubavi koju nosi prema glazbi. Naziv "međunarodni" ovog susreta opravdali su Gunther Kirschen iz Njemačke i četiri slovenske skupine svirača.

Za dobru atmosferu pobrinuli su se i Tomislav Goluban, klapa Kontrada, Tomislav Pehar i Dražen Grgurović. Voditeljica je bila Doris Pinčić.