Dana 11. srpnja, s početkom u 11 sati, s mosta (Obala kneza Branimira) do Pozdrava Suncu održat će se mimohod povodom tužne 20. obljetnice od genocida u Srebrenici. MImohod organizira Bošnjačka nacionalna zajednica Zadarske županije i poziva sve Bošnjake kao i žitelje Zadra i Zadarske županije da se pridruže mimohodu kojem je moto ' Srebrenica - Da se ne zaboravi, i nikada, nikome nigdje ne ponovi'.

Ove, 2015. godine, dvadeseta je obljetnica genocida u Srebrenici, stravičnog zločina u kojem je u samo nekoliko dana ubijeno više od 8 tisuća civilnog stanovništva. Hrvatska je već i zbog vlastite tragedije i vlastitih stratišta, kao što su Škabrnja, Vukovar i druga, senzibilizirana za suosjećanje s tragedijom Srebrenice. To se iskazuje sve više u spremnosti da se građani, ali i institucije i mediji, uključe u akcije i manifestacije solidarnosti i odavanja počasti srebreničkim žrtvama.

Svi sudionici mimohoda dobit će majice na kojima je istaknut gore navedeni moto.
Pozivaju se svi ljudi, organizacije i udruženja da se pridruže mimohodu i da svijetu skupa pošalju poruku mira.

U Zadru okupljanje je u subotu kod mosta (Branimir) od 10.30 sati, preuzimanje majica, formiranje povorke u 11.00 sati. Odredište „Pozdrav Suncu“ do 11.30 sati.