ZADAR - U Meteorološkoj postaji na Puntamiki izmjerili su u 14 sati  32 stupnja u zraku. Jučer je u isti sat izmjereno 33 stupnja. Razlika je u vlažnosti zraka, koja je jučer bila 40 posto, dok je danas dosegla 55 posto. I more je doseglo svoj vrhunac s 25 stupnjeva.
Toplinski val odrazio se i na intervencije Zavoda za hitnu medicinu kojih je u srpnju za 30 posto više nego li istih dana u lipnju. U posljednja 24 sata bilo je 64 intervencija, rekao nam je dr. Vlatko Grković, voditelj medicinske službe Zavoda za hitnu medicinu. U tri slučaja toplina je bila izravan uzročnih zdravstvenih problema, a kod ostalih je vrućina prouzročila kronične tegobe.
Hitna je i pred zoru jurila, kao i policijski gliser kojim je s Molata prebačen 37-godišnji ronilac. Njega smo odvezli u bolnicu, kazao je dr. Grković, a od tamo je upućen u Split.
Naime, po zahtjevu OB-a Zadar, helikopterom HRZ-a obavljen je hitan medicinski prijevoz pacijenta s helidroma Zemunik za KBC Split. Radilo se o dekompresijskoj bolesti, a pacijent je zbrinut u barokomori u Splitu