ZADAR- Preporučujem da se ovi radovi izvode u tišini tijekom turističke sezone, poručio je ministar turizma Darko Lorencin na današnjem svečanom otvaranju radova na Turističko informativnom centru u ostacima palače Cedulin.
Ministar Lorencin stigao je u društvu direktora glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Ratomira Ivičić.

„Ovo što vidite sada je nešto što se mora dovesti u red, ali bit ćemo ponosni kad se ova palača za godinu dana pretvori u ono što svi skupa priželjkujemo", kazao je direktor TZ Grada Zadra Zvonko Šupe. On je podsjetio kako su pripreme za ovaj projekt trajale 12 godina.
- Ovo je danas veliki događaj. Sretni smo i zadovoljni što će se jedna od posljednjih gradskih crnih rupa urediti i nastat će moderan turistički centar, koji će biti na usluzi svim turistima i djelatnicima u turizmu, istaknuo je gradonačelnik Kalmeta dodavši kako to nije bila laka zadaća. Jer da je, radovi bi se odavno završili, dodao je Kalmeta i najavio uređenje Trga sv. Frane i Trga tri bunara za koje se radi projektna dokumentacija. On je zahvalio ministru Lorencinu na pomoći ministarstva u ostvarenju ovog projekta koji će za godinu dana biti jedan veliki iskorak u zadarskom turizmu. Domaćini se nadaju pomoći i do kraja projekt kojeg izvode tvrtke Krekić Avangard i Bino commerce.
 Da će to  biti reprezentativan objekt, složio se i Ratomira Ivičić, koji je kao direktor HTZ-a naveo brojke turističkog rasta Zadra.