Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) jučer, 8. lipnja u 16.51 sati zaprimila je poziv pogibelji od očevidca pada manjega zrakoplova u more nedaleko Vodica, slijedom čega je Središnjica u koordinaciji sa nadležnom Lučkom kapetanijom Šibenik pokrenula akciju spašavanja. Incident se dogodio na poziciji u moru ispred hotela Olimpija u Vodicama, a do dolaska djelatnika šibenske Kapetanije na poziciju, unesrećenog ali srećom neozlijeđenoga pilota iz olupine zrakoplova već su izvukli članovi posade privatne brodice koja je plovila najbliže poziciji pada, a pomogli su im i paraglajderi sa obližnje plaže.

Nakon pregleda olupine na poziciji nezgode te uzimanja izjava očevidaca nesreće, djelatnici šibenske Kapetanije ustanovili su da nema onečišćenja mora te su organizirali tegljenje olupine na obalu gdje je utvrđeno kako se radi o manjem sportskom zrakoplovu tipa „Tucano Ferrari", kojim je upravljao pilot T.G. (rođen 1988. godine), hrvatski državljanin.

O ovom incidentu Središnjica je obavijestila Pomorsku policiju Šibenik, OKC Šibensko - Kninsku, NPCPP Zadar te Oblasnu kontrolu letenja Zagreb, dok će očevidne radnje o uzrocima pada zrakoplova provoditi nadležna Agencija.