ZADAR - Kako doznajemo u Lučkoj upravi Zadar još malo pa je odzvonilo besplatnom parkiranje u trajektnoj luci Gaženica.

Uskoro ćemo objaviti natječaj za koncesionara te usluge, najavio je na naš upit ravnatelj Emil Bilić. Natječaj je po njegovim riječima pripremljen, a koliko će iznositi parkiranje po satu i danu još se točno ne zna, osim da ne bi trebalo biti skupo. Sve se plaća, pa tako i parking.

Na ogromnom prostoru Trajektne luke, parkiralište nije posebno planirano a samim time niti projektirano. Na lokaciji, koja se od otvaranja trajektne luke koristi za parkiranje, prema projektu je predviđen komercijalni objekt s parkingom za čiju će se gradnju također jednog dana tražiti koncesionar.

Zbog toga budući koncesionar parkiranja neće moći asfaltirati tu površinu već je samo urediti i obilježiti, navodi ravnatelj LUZ-a.

Korisnicima te usluge, brojnim Zadranima koji ostavljaju vozila da bi trajektom otišli na vikend ili jedan dan na otok, prijevoz će naplatom parkirališta znatno poskupjeti. Nekima će se više isplatiti autom otići na otok, a drugima koristiti javni prijevoz do Gaženice. Autobus Liburnije, sudeći prema sinoćnjem prizoru u Gaženicu u koju je iz Preka uplovio trajekt prepun putnika, bio je gotovo prazna.