ZADAR- Nakon afere leasing, zadarska policija je na prijavu pet oštećenih građana otvorila najnoviju aferu rent a car u kojoj je glavni osumnjičenik Ante Kurtović, a djela za koja se sumnjiči počinjena su ove i prošle godine. Doznajemo da je sinoć priveden Kurtović i 64-godišnji mu pomagač, te 45-godišnjak koji je već bio optužen u slučaju leasing i da su zadržani u pritvoru. Pritvor od mjesec dana odredio im je sudac istrage Boris Radman nakon ispitivanja koje je trajalo dugo u noć, a zbog izbjegavanja utjeca na svjedoke i ponavljanje kaznenog djela.

Protiv dvojice zaposlenika rent a car kuće podignuta je samo kaznena prijava

Iz PU zadarske danas su opširno obavijestili o ishodu kriminalističke obrade.
Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad četvoricom muškaraca u dobi od 22, 34, 45 i 54 godine te 35-godišnjakinjom koje se sumnjiči za više kaznenih djela prijevara, utaja i krivotvorenja isprava, povezanih s prodajom automobila, na štetu više oštećenih osoba.
Pa se tako 34-godišnjak sumnjiči da je tijekom prošle i ove godine, sam i uz pomoć 45 i 54-godišnjaka, oštećenicima nudio na prodaju razne rabljene automobile po cijenama povoljnijim od njihove stvarne cijene, pokazivao im automobile uglavnom prethodno unajmljene u renta a caru, uzimao predujam te obećane automobile nikad nije isporučio. Također ga se sumnjiči da je uz pomoć 22-godišnjaka i 35-godišnjakinje, kao zaposlenika rent a cara, sačinio više krivotvorenih ugovora o najmu automobila na imena fiktivnih korisnika najma. Sumnjiči ga se i da je u nekoliko navrata od oštećenih osoba uzimao pod račun njihove automobile i prodao ih te novac zadržao.
Materijalna šteta pričinjena ovima kaznenim djelima procjenjuje se na iznos od preko 300 000 kuna.