U Zemuniku Donjem održat će se besplatna prezentacija „Mogućnosti financiranja, i udruživanja u agroturizmu, uz implementaciju poljskih iskustava".

Organizatori su konzultantske tvrtke UHY Savjetovanje d. o. o,. poljskog partnera, Udruge B4, Swiss Contribution i Udruge za ruralni razvoj „Ravni kotari". Prezentacija će se održati  23. travnja 2015., u Osnovnoj školi Zemunik s početkom u 17 sati.

Ne znate kako započeti djelatnost turizma na seoskom gospodarstvu? Imate ideju ali ne znate kako ju financirati? Prezentacija će vam pomoći da saznate koje su mogućosti i izvori financiranja Vašeg budućeg turističkog i poljoprivrednog gospodarstva.

Svima je već poznato kako je sinonim za kvalitetnu iskorištenost sredstava iz europskih fondova - Poljska. Kroz izlaganje Piotra Piateka koji će predstaviti klaster lakog zrakoplovstva saznajte što možemo naučiti i primijeniti iz europskih iskustava u klasterima i proizvođačkim grupama. Zašto se udruživati, koji su uspješni poljski modeli klastera te kako dobiti 100% bespovratnih EU sredstava za zajedničku proizvodnju ili uslugu?
Za sve okupljene sudionike organiziran je okrugli stol na temu mogućnosti financiranja OPG-a sredstvima iz EU fondova, razvoja klastera organske hrane i agroturizma u Ravnim Kotarima.