ZADAR - Po uzoru na Floraart, veliku zagrebačku vrtnu izložbu koja ove godine slavi 50. rođendan, na današnji je dan i Zadar dobio svoju cvjetnu manifestaciju "Cvijet Zadra". Prva zadarska vrtna izložba otvorena je jutros na Forumu, pjesmom "Vilo moja" u izvedbi klape Kožino. Prisutne je pozdravio direktor tvrtke Nasadi Lenko Ugrinić, naglasivši kako je Zadru ovakva izložba bila prijeko potrebna.

S njim se složio i dogradonačelnik Vrančić napomenuvši kako je Zadar prvi grad u povijesti koji je imao uređen perivoj kraljice Jelene Madijevke, te je otvaranje vrtne izložbe bio logičan slijed događaja.

Uz pjesmu "Paune moj" klape Kožino, te ples i pjesmu KUD-a Zadarski tanac, okupljeno mnoštvo građana sa zanimanjem je krenulo put rive gdje ih je dočekala velika cvjetna instalacija u obliku jedrilice i svjetionik na dnu mula.

U ova četiri izložbena dana, posjetitelje u popodnevnim satima očekuju otvorena predavanja o hortikulturi za građanstvo u svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru kao i brojna iznenađenja i dječije radionice na rivi.


View on YouTube