ZADAR- Bez političkih pitanja, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pristala je dati izjavu novinarima nakon kratkog opuštanja na terasi zadarskog caffe bara Brazil, gdje joj je domaćin bio predsjednik ceha ugostitelja Robert Knežević.

Stari poznanik, budući da je i prije nego što je postala predsjednica, Kolinda Grabar Kitarović dolazila u Brazil.- Ovo mi je najdraže mjesto na svijetu. Tu volim promatrati zalazak sunca i slušati morske orgulje. U Zadar često dolazim, dolazit ću i dalje, ovdje se osjećam kao kod kuće. Drago mi je da sam naišla na tako dobar prijem a još mi je draže vidjeti da se Zadarska županija razvija. To je, ne samo najljepši predio u svijetu već mjesto gdje su radišni i vrijedni ljudi koji moraju povući Hrvatsku u razvoj i blagostanje, kazala je predsjednica RH.

Ona je od zadarskog poznatog uljara, inače ginekologa Ivice Vlatkovića, na dar dobila njegovo nagrađivano maslinovo ulje. Dr. Vlatković bio je među onima koji su pozvani u društvo predsjednice Kolinde uz svoje kolege dr. Anamariju Mrđen i dr. Zvonimira Matasa. Na kavi je bio rektor Ante Uglešić i prorektorica Dijana Vican. Predsjednica je dobila priliku i izravno čuti od autora Morskih orgulja, arhitekte Nikole Bašića, o tome kako je došao na ideju za tu instalaciju.