ZADAR- Tvrtka generala Ante Gotovine Pelagos Net Farma bit će jedan od najvećih investitora u industrijskoj zoni Gaženica, kada nakon Uskrsa započnu radovi na uređenju prostora za hladnjaču.

Investicija je to od 15 milijuna kuna koja će donijeti i 10 novih radnih mjesta. Hladnjača se gradi u nekadašnjim skladištima voća i povrća, tvrtke Luka, a služit će za skladištenje ribe za uzgoj tuna, s čime se Gotovina bavi nakon što je pušten na slobodu. 

Zadarska luka prije rata je bila mjesto gdje su se za područje tadašnje država iskrcavale banane koje su se na istom tom mjestu skladištile. Oko tog prostora, vodili su se pregovori oko zakupa ili potkoncesije, što je napokon riješeno, kazao je za Jutarnji lista Željko Dilber (koji je vrlo često u ulozi glasnogovornika generala Gotovine).

Tune za japansko tržište već su godinama najveća izvozna branša zadarskog gospodarstva, koja je sa sobom povukla i ribarstvo. General Gotovina, koji sebe rado predstavlja čovjekom koji se bavi ribarstvom, a ne politikom, kazao je u Gaženici kako je ove godine završio prvi izlov tuna iz kaveza kod Vrgade za japansko tržište. Zadovoljan je. 

- To su nam prvi prihodi u ove dvije godina, pohvalio se poduzetnik Gotovina.

Umirovljeni general je jedini na otvaranju luke Gaženica primijetio kako ona nije završena, ne zbog putničke zgrade, već zbog ribarske luke. Ona je u Gaženici planirana, ali je nitko od političara ne spominje. 

Gotovina je u ponedjeljak, na mjesto nove investicije u Gaženicu doveo svog ratnog prijatelja danas ministra obrane Ante Kotromanovića koji je izjavio kako daje punu podršku generalu koji je u miru i na slobodi pokrenuo posao i zaposlio 38 ljudi.