Godišnja skupština Hrvatskog geografskog društva - Zadar održati će se u ponedjeljak, 23. ožujka u 17 sati u multimedijalnoj dvorani Sveučilišta u Zadru.

Na skupštini će biti uručena godišnja nagrada Federik Grisogono u tri kategorije. Za iznimne rezultate tijekom studiranja u akademskoj godini 2013./2014. nagrade će dobiti najuspješniji studenti Odjela za geografiju Sveučilišta u Zadru (Mateo Milić, Dorjan Lecki, Mirko Barada, Branko Bradaš, Šime Mračić, Ivan Marić, Matea Jurica i Marin Sabolović), nagradu za promicanje geografske struke i znanosti u Zadarskoj županiji Renata Šimunov, prof., iz osnovne škole Petra Preradovića u Zadru, a nagradu za znanost prof. dr. sc. Sanja Faivre s Geografskog odsjeka PMF-a Sveučilišta u Zagrebu.

Nakon skupštine uslijedit će predavanje prof. dr. sc. Sanje Faivre Kasno-holocenske promjene morske razine i 14C rezervoar efekt duž istočne obale Jadrana.

Završen je natječaj „NajGeo fotografija 2014". S obzirom na veći broj fotografija pristiglih u kategoriji "Olujno nevrijeme" nagrade su raspoređene kako slijedi:

1. mjesto

Ime i prezime autora/-ice: Cvijeto Selmani

Ime i prezime mentora/-ice: Ivila Dender

Naziv fotografije: Nevrijeme iznad Mrkana i Bobare

2. mjesto:

Ime i prezime autora/-ice: Rabar Karmen

Naziv fotografije: Grad pod munjama

Ime i prezime mentora/-ice: Karmen Diminić Milevoj

3. mjesto:

Ime i prezime autora/-ice: Vicko Mozara

Ime i prezime mentora/-ice: Ivila Dender

Naziv fotografije: Pijavica iznad Grada

U kategoriji "Poplave" nagrada je pripala fotografiji "Nestao dio ceste u Račinovcima", autorice Katarine Petrović, mentora Igora Zdenčanovića.

U kategoriji "Požari" nagrada je pripala fotografiji "Posljedica požara" autorice Matee Šišić, mentorice Ivile Dender.