Nakon godinu i tri mjeseca rada, završen je projekt Potraga, prvi projekt financiran iz EU fondova kojem je nositelj bio Grad Zadar.

U Arsenalu je predstavljen njegov krajnji rezultat, internetski portal Potraga za tržište rada. Od idućeg tjedna portal će zaživjeti u potpunosti i pružati informacije za poslodavce i nezaposlene osobe na području Zadarske županije.

Šime Erlić, pročelnik odjela za EU fondove  istaknuo je značaj projekta jer su mu u fokusu mladi i nezaposleni - naranjivija skupina društva. Ovim projektom pokazali smo da se Grad može i treba baviti svim segmetima društvenog razvoja, kazao je Erlić..

Projekt je predstavio je Josip Milić, zamjenik voditelja projekta.

- Glavni cilj projekta je olakšati pristup tržištu rada dugorajno nezaposlenim kroz promociju poduzetništva i cjeloživotnog učenja. To je učinjeno na način da je odabrana skupina mladih nezaposlenih ljudi prijavljenih kod HZZ-a, te im je omogućena edukacija i prekvalifikacija. Dio njih postali su web, a dio grafički dizajneri. Uz to, dobili su i edukaciju iz područja poduzetništva, kako bi bili konkurentniji na tržištu rada. Na kraju, sudjelovali su i u kreiranju samog portala Potraga, koji je namijenjen pretraživanju ponude poslova na podrčju Zadarske županije.

Portal Potraga predstavio je Marko Gržan iz tvrtke Futuro, koja je izradila portal. izradila. On se sastoji od edukativno-informativnog dijela i dijela koji je namijenjen nezaposlenima i poslodavcima. Nezaposleni mogu na njemu ostavljati svoj životopis i pregledavati ponudu poslova, a poslodavci oglašavati potrebu za radnom snagom.

U početku će ove usluge biti potpuno besplatne, a nakon nekog vremena, ovisno o poslovnom planu, dio će se možda komercijalizirati.

Portal Potraga možete pretraživati na linku: http://www.potraga.futuro.hr/#