Nekolicina Zadrana ispričala je za HRT svoju mučnu priču koja je počela prije 23 godine. Odonda su na istom putu. U ulici Matije Gupca, na mjestu gdje danas stoji lunapark, nekoć je bilo zemljište njihovih obitelji. Sve je bilo privatno, do trenutka kad se 1991. godine pojavio Željko Žnidarić s kojim su vlasnici zemljišta napravili ugovor o tome da će Žnidarić njima napraviti poslovni prostor.

- U ugovoru stoji, u momentu kad dobijemo poslovni prostor, zemlja postaje njegova, za HRT je kazao jedan od oštećenika, Zadranin Davor Šimićev. I on je imao zemlju gdje danas stoji lunapark. Na ročištu koje je zakazano u tužbi protiv Žnidarića, ovaj se nije ni javio ni pojavio.

Kad je rat završio vlasnici zemljišta su zvali Žnidarića više puta, on je obećavao da će doći i početi raditi. No, od toga do danas nije bilo ništa.

- Posjedujem ugovor od 1991. godine u kojem stoji da ukoliko u roku od 2 godine ne dođe do predaje poslovnog prostora u ruke vlasnika, zemljište ne može pripasti Žnidariću, riječi su Silvane Stipćević, također oštećene u ovoj priči.

Kako danas stvari stoje, ispada da je zemljište u ulici Matije Gupca Žnidarić prodao Gradu Zadru i danas je tamo uknjižen već treći vlasnik.

Ljudi koji 23 godine iščekuju pravdu nemaju novaca za skupe sudske troškove koji iznose oko 100 000 kuna, te ističu kako je stvarna šteta puno veća. Njihova agonija traje predugo, no oni i dalje ne odustaju od svoje zemlje. Za pomoć su se pred HRT-ovim kamerama obratili Željku Rogiću koji im je kazao kako je u samoj priči nemoguće da netko za ništa dobije zemlju. Oštećenicima je poručio:

- Na vama je da odaberete odvjetnika kojem vjerujete, a on će dalje znati što činiti. Ja vam kao predsjednik suda mogu obećati da ću požuriti postupak čim dođe do nas.