Županijska lučka uprava planira ostvariti 9,9 milijuna kuna prihoda u 2015. godini, od kojih se 3,7 milijuna kuna odnosi na transfere Zadarske županije, a 800 000 kuna na sredstva iz proračuna Grada Biograd na moru kojima se sufinancira obnova Glavnog mula.

Iz vlastitih djelatnosti planirano je ostvariti 5,4 milijuna prihoda.

Župan Stipe Zrilić je na današnjoj sjednici Kolegija župana rekao kako bi se trebalo vidjeti može li Lučka uprava uprihoditi više od lučkih vezova.

Planirani rashodi za 2015. godinu su za 400 kuna manji od prihoda. Najveći dio se odnosi na kapitalne projekte, čak 6 milijun i 450 tisuća kuna.

- Radovi na rekonstrukciji mula u Biogradu idu prema planu i nadamo se da će biti završeni u roku. Čekamo učešće države te vjerujemo kako ćemo dobiti 4 milijuna kuna. Riječ je o namjenskim sredstvima koje ćemo uložiti u izgradnju trajektne luke u Tkonu. U luci Jazine također očekujemo realizacije u ovoj godini. Za dio kod istezališta se čeka građevinska dozvola dok će se dio od zgrade Pegle do dna Jazina uskladiti s najavljenim radovima obnove kolnika. Tu bismo mogli ostvariti i uštede, kazao je Marinko Slavić ravnatelj Županijske lučke uprave.