Gradić Nin se pronašao na visokoj poziciji najromantičnijih gradova Europe prema ocjeni portala www.europeanbestdestinations.com kojeg vodi Maximilien Lejeune vlasnik portala i tvrtke Najboljih europskih odredišta.

On je lani samostalno razgledao i istražio Nin stoga što se Nin nalazi u mreži EDEN - europskih destinacija izvrsnosti. Taj portal preporučuje turistima otkrivanje najromantičnijih odredišta u Europi, većinu najromantičnih mjesta na moru, najromantičnijih srednjovjekovnih gradova i dvoraca.

Kraljevski Nin vinuo se visoko jer je na tom mjestu postavljen među privih 10 najromantičnijih gradova Europe. Iz Hrvatske je Nin na prvom mjestu, odnosno na 6 mjestu najromantičnijih europskih odredišta, a iz Hrvatske ga slijede Opatija (8 mjesto), Rovinj (9 mjesto), a u tom odabiru se nalaze u nizu Zagreb, Dubrovnik i Zadar.

Time je mali - povijesno veliki Nin pozicioniran ispred već etabliranih turističkih gradova u Hrvatskoj. Kolika je to promidžba i što znači Ninu jasno je stoga što taj portal uz izuzetno lijepe i poznate gradove iz Europe poput Venecije, St. Tropeza i dr. postavlja Nin na visoku poziciju.

 

Vijest o tome primljena je od vlasnika portala Maximiliena Lejeune-a koji je javio da je Nin postavljen na najveću platftormu za E-turizam u Europi - Europske najljepše destinacije - najromantičnije destinacije u Europi.

Gospodin Lejeune je protekle godine u Briselu na godišnjem susretu Eden destinacija s katedre objašnjavao svoj rad, portal i tvrtku. Kako je tom prigodom Nin dobio nagradu Europske komisije o vidljivosti EDEN brenda, a tada je gosp. Lejeune usput radio na velikoj promidžbi Hrvatske i Nina tada je rekao: "Nin je neopisivo lijep i zaslužuje nagradu o vidljivosti EDEN loga koju su upravo dobili, jer sam se sam uvjerio, dakle EDEN oznaka je gotovo na svakom koraku u Ninu.", navodi se u priopćenju TZG Nin, koju potpisuje direktorica Marija Dejanović.