Župan Stipe Zrilić sudjelovao je u petak, 16. siječnja 2015. godine na otvaranju novih prostorija Otočnog sabora- udruge za razvitak hrvatskih otoka, ujedno i simboličnom obilježavanju 14. godišnjice rada i osnivanja Otočnog sabora. 

"Na današnji dan 16. siječnja 2001. Godine na inicijativu pok. Zlatka Sorića osnovan je Otočni Sabor - udruga za razvitak hrvatskih otoka s ciljem okupljanja i povezivanja svih otočana i prijatelja mora i otoka kako bi svojim zajedničkim djelovanjem ubrzali razvitak hrvatskih otoka, izjednačili uvjete života na otoku i kopnu, sudjelovali u promicanju interesa za razvoj otoka, štitili prirodnu i kulturnu baštinu otoka, razvijali ekološku svijest otočana, sprječavali ugrožavanje drugih mjesta na otoku i drugih otoka, pomagali legalnoj vlasti primjenom tolerantnog dijaloga, djelujući "ni pri ni protiv vlasti", rekao je predsjednik Otočnog sabora Denis Barić i dodao da će nove prostorije poslužiti za organizaciju raznih događanja, kao npr. organizaciju tematskih predavanja, klapskih večeri otočnih klapa, organizacije večeri otočne poezije i susreta s ostalim otočnim udrugama.

Naglašavajući kako su otoci naše bogatstvo sa svim svojim posebnostima koje ih čine privlačnim brojnim gostima koji ih posjećuju, osobito nautičarima, župan Stipe Zrilić ipak je istaknuo da naši otoci zbog svoje odsječenosti od kopna imaju niz problema koji se prije svega odražavaju na pad broja stanovnika, a koji je, pak, posljedica nezaposlenosti.

"Na svima nama velika je zadaća sprečavanja tog procesa ulaganjem u razvoj otoka. Županija, kroz rad svojih upravnih odjela te Županijske lučke uprave, već godinama ulaže prije svega u izgradnju luka jer dobra povezanost s kopnom prvi je uvjet za ostanak žitelja na otoku. Povezanost otoka s kopnom mogla bi unaprijediti realizacija projekta izgradnje podmorskih tunelskih mostova koji je također bio prijedlog naše Županije.

Također, naša Županijska uprava za ceste skrbi i o cestovnoj infrastrukturi na otocima, uloženo je puno u školske zgrade, kao i u ambulante, a na dvama otocima otvorene su i podružnice Doma za stare i nemoćne. Također potičemo i razvoj i održavanje poljoprivrede na otocima, sufinanciramo aktivnosti sportskih klubova i KUD-ova te turističkih zajednica, a sigurno na gospodarski razvoj otoka pozitivno utječe i koncesioniranje pomorskog dobra, kao i ulaganje u razvoj ribarstva.", naveo je uz ostalo župan i dodao da u svim tim aktivnostima uvijek slušaju i sugestije Otočnog sabora. "Oni su ti koji najbolje poznaju probleme na terenu, prepreke s kojima se otočani svakodnevno susreću.", naveo je župan Stipe Zrilić i zaželio Otočnom saboru uspješan rad i u godinama koje dolaze.