ZADAR- U Velikoj vijećnici Doma Zadarske županije župan Stipe Zrilić primit će u ponedjeljak nagrađene na ovogodišnjoj Sabatini i Noćnjaku te dobitnike Suncokreta ruralnog turizma i oznake Hrvatski otočni proizvod.


Popis nagrađenih je toliko velik da ga je teško i prebrojati. Najviše je nagrađenih među proizvođačima maslinovog ulja koji su sudjelovali na Noćnjaku, radi se uglavnom o maslinarima iz zadarskog zaleđa, među kojima je i gradonačelnik Benkovca, saborski zastupnik Branko Kutija.


Poduži je i popis dobitnika nagrada na Sabatini predvode Kraljevski vinogradi i Vinarija Jokić. Oni su dobili zlatne medalje za svoja vina.
Tovareća mužika iz Sali jedna je od 18 dobitnika oznake Hrvatskog otočnog proizvoda. Njihova neupitna originalnost za glazbenu praksu dobila je tako  i službenu potvrdu.
Suncokret ruralnog turizma nova je nagrada koju su ove godine dobili sedam, uglavnom obiteljskih gospodarstava turističke orijentacije. Među dobitnicima je Šime Škaulj, Đuro Župan, Vanja Čvrljak za dva projekta, Marija Dejanović, OPG Krsto Matulić ali i biogradska Ilirija za inovacije u ruralnom turizmu.