Radionica pod nazivom „Kako se uspješno predstaviti na engleskom jeziku?" održana je jučer u sklopu projekta Klub mladih KLOOZ u Udruzi CINAZ.

Cilj ove radionice bio je pomoći mladima da što bolje prevedu i prilagode svoju formu životopisa na engleski jezik, kako bi se predstavili u najboljem mogućem svijetlu prilikom apliciranja na natječaje za zapošljavanje. Radionicu je vodila Valentina Grbić, potpredsjednica Udruge CINAZ, a ovom je prilikom polaznicima prezentirala tipične izraze i predloške koje je najbolje koristiti u engleskom životopisu, te koje vještine i informacije je potrebno naglasiti, odnosno izbjegavati. Polaznici su također imali priliku naučiti kako uz životopis napisati i molbu te kako se što bolje predstaviti na intervjuu za posao. Dobili su i odgovore na pitanja što napisati u životopisu, kojim redosljedom, koje izraze koristiti, kako prevladati pravopisne i gramatičke greške te kako sve to još napisati na engleskom jeziku. Voditeljica radionice uputila ih je u pisanje životopisa, a zatim je svakom polazniku pomogla da prevedu svoj životopis na engleski jezik.

Kako je kazala Morana Rogić, predsjednica Udruge CINAZ i voditeljica Kluba mladih KLOOZ, ova radionica je samo jedna u nizu aktivnosti, koje u sklopu spomenutog projekta Udruga provodi već treću godinu za redom.

- Klub mladih KLOOZ je projekt kojeg uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih Udruga CINAZ provodi od 2012. godine, a u cilju mu je poticanje aktivnog provođenja slobodnog vremena mladih, kreativnog stvaralaštva te informiranje, savjetovanje i educiranje. Uvijek kada kreiramo neki program nastojimo da je prilagođen mladima i njihovim aktualnim potrebama. Tako je i ova radionica od velike pomoći upravo mladima bilo da traže zaposlenje u inozemstvu ili u turizmu, a osobito sada, nakon što smo članica EU-a, kada se povećala i mobilnost mladih ljudi, kazala je Rogić, naglasivši kako Udruga svake godine, počevši od jeseni pa sve do ljeta, svakim radnim danom provodi različite besplatne radionice za mlade među kojima prednost imaju osobe od 15 do 30 godina.

Detaljne informacije o radionicama moguće je dobiti na društvenim mrežama te na internetskim stranicama Udruge.