Djeca polaznici Područne škole Bokanjac koja je pod administrativnom upravom OŠ Bartula Kašića svakodnevno su izloženi opasnosti od ozljeda i pogibelji, javlja nam jedan od zabrinutih roditelja.

Obližnje igralište koje je na desetak metara od škole u vlasništvu je Mjesnog odbora, dvoranu nemaju pa satove tjelesnog odgoja rade ili u učionicama ili u školskom dvorištu.

- To je dvorište puno opasnih predmeta, rubova, smeća, kamenja, panjeva, a djeca na tom prostoru tijekom odmora svaki dan igraju nogomet, trče, skaču, upozorava zabrinuti roditelj.

Zamjenica ravnateljice OŠ Bartula Kašića Vera Šušić nas je izvijestila kako je slučaj već bio na Nastavničkom vijeću te da je osobno u pratnji jednog roditelja obišla teren.

- Zbog povećanog broja učenika dvorana je pretvorena u učionicu, a osobno sam se založila da se na igralištu nastavna tjelesnog ne održava jer je ono nesigurno. Dva su moguća rješenja: poravnavanje terena oko škole ili odvođenje u red igrališta i dogovor s Mjesnim odborom. O svemu smo izvijestili resornog pročelnika u Gradu Zadru Josu Nekića koji je, vjerujem, već povukao neke poteze, kazala nam je Vera Šušić.

Potvrdu njenih riječi dobili smo vrlo brzo. Pročelnik Nekić nas je informirao kako je služba za održavanje već obišla igralište, podignula jedan srušeni gol te radi na uklanjanu ostalih nedostataka na igralištu.

- S mjesnim odborom problema nema. Škola će ga moći koristiti za potrebe nastave tjelesnog odgoja. Naša ekipa uklanja sve uočene nedostaje na igralištu koje će jako brzo biti stavljeno u funkciju, potvrdio je Nekić.