ZADAR- Tvrtka Gortan tužila je Grad Zadar za 82 milijuna kuna, na koliko je procijenjena vrijednost komunalne infrastrukture TIZ-a.

Tu neslužbenu informaciju, nakon tri dana čekanja zivkanja, slanja posebnog „emaila" i urgiranja kod zamjenika gradonačelnika Zvonimir Vrančića, nije nam pojasnila pročelnica Ureda grada Mirjana Zubčić, ujedno šefica pravne službe na koju se u uzaludnoj potrazi za informacijom, pozivala Ivana Dadić, zadužena za informacije iz gradske uprave.

 

- Uf, znam da je to vrlo složen postupak, kazao nam je dogradonačelnik Vrančić,  pokušavajući reći kako on nema ništa s tim dok ga nismo podsjetili kako je za njegovog mandata provedeno neuspješno mirenje pred Hrvatskom gospodarskom komorom. Trenutno prvi čovjek Grada, dok je gradonačelnik Kalmeta na godišnjem odmoru, tek nam kazao kako zna da postupak u ime Grada Zadra vode MirjanaZubčić i Ana Lovrin, koja je ovih dana odsutna, pa će reći pročelnici Zubčić da se javi, obećao je jučer Vrančić. Do informacije koju potpsuje Ivana Dadić,  došli smo tek po objavi ovog teksta i tako službeno doznali da Gortan tuži Grad Zadar na iznos od 122 milijuna kuna. .


 Gortan je tužio Grad Zadar, pozivajući se na ugovor i sporazum kojim je ta građevinska tvrtka obavezala izgraditi komunalnu infrastrukturu koju će preuzeti Grad Zadar uz uvjet da Gortan oslobode komunalnog doprinosa od tadašnjih 6.5 milijuna kuna. Bilo je to davne 2004. godina u vrijeme kada je gradonačelnica bila Ana Lovrin.


Ona će sada morati dokazivati da je u tom sporu Grad oštećen, a ne da je za 122 milijuna kuna oštećen Gortan.


Nad Gortanom je, kao što smo ovih dana objavili, završava predstečajna nagodba u kojoj je Grad Zadar prijavio svoja potraživanja u iznosu od 10.7 milijuna kuna.
Grad Zadar je pristao plaćati javnu rasvjetu za kompleks TIZ-a, što neće utjecati na sudski spor, poručeno je prošlog tjedna iz gradske uprave, koja je preuzela na sebe jednu obavezu, a bez da su ostvarili pravo vlasništva nad komunalnom infrastrukturom stambeno- poslovnog kompleksa TIZ-a.