U organizaciji Udruge Frkata iz Ugrinića i Turističke zajednice Općine Tkon održana je  treća regata tradicionalnih drvenih brodova na Oštra idra i trevu u Ugriniću na otoku Pašmanu pod nazivom 3. ĐIR PO KONALU.

Regata je startala nakon marende na rivi, unatoč lošem vremenu na početku dana, gdje se cijeli dan družilo uz pečene srdele i kunjke na žaru. 


"Điralo" je devet brodova s otoka Pašmana (Tkon, Ugrinić, Pašman, Mali Pašman i Barotul) u kategorijama: kaić-treva, kaić-oštro idro, gajeta-oštro idro i leut-oštro idro. Najmlađi sudionik regate bio je Gabriel Bobić (7. god) na pobjedničkom kaiću u kategoriji treve dok se gajeta vlasnika Krste Matulića "Mala Matulića" danima posebno spremala da zaplovi Pašmanskim kanalom.

Predvečer se uz dodjelu nagrada pobjednicima poslužila i 'janjetina gulaš' tako da je u cilju očuvanja hrvatske pomorske baštine i bogatog naslijeđa otoka sve proteklo u tradicionalnom stilu, baš kao nekada. Nagrade su ručno izradili Stanislav Kuštera-Kušo, predsjednik udruge i Marijan Ugrinić iz Ugrinića
Projekt održavanja regate starih, tradicionalnih drvenih brodova na oštra (latinska) jedra i trevu započet je 2007. kao ideja sačuvanja i prezentacije simbola našeg otoka i Pašmanskog kanala kroz nekadašnji život mornara, kalafata, ribara i težaka te se od onda uspješno održava svake godine.