ZADAR- Odjel za lingvistiku Sveučilišta u Zadru priređuje studentski susret Zadarski lingvistički forum danas, 2. i sutra, 3. lipnja 2014. u Svečanoj dvorani.

Mladi će lingvisti i filolozi izložiti rezultate istraživanja koje su proveli bilo u suradnji s profesorima bilo samostalno pod vodstvom mentora. Prvi je dan posvećen psiholingvističkim temama. Predstavit će se psiholingvistički projekti koji se provode na Lingvistici u Zagrebu i Zadru, a studenti će izložiti svoje radove. Drugog će se dana izlagati radovi iz ostalih područja lingvistike, poglavito s temama iz područja jezične tipologije te sociolingvistike, a jedna je sesija posvećena radovima različite tematike.

 

U sklopu Lingvističke sride, u srijedu, 4. 6. 2014. u 18.00 sati u Dvorani za poslijediplomske studije u zgradi rektoratao, prof. dr. Wolfgang Boettcher će održati sljedeće predavanje: Wenn die Sprache aus der Reihe tanzt - Witze, Pannen und Poesie unter der grammatischen Lupe. Predavanje će se održati na njemačkom jeziku.