ZADAR- Nakon što je bivšeg direktora Nauta Lamjane, Dražena Špinderka policija uhitila ,po nalogu županijskog državnog odvjetnika, zbog davanja lažnog iskaza u stečajnom postupku remontnog brodogradilišta, danas se novinarima u njegovo ime obratio odvjetnik Milan Petričić.

-Želim se javno potužiti na postupak Županijskog državnog odvjetnika u Zadru kao i na nezakonitosti u istražnom proces, kazao je Petričić i najavio podnošenje prijave Državnom odvjetništu zbog zlouporabe položaja i ovlasti Županijskog državnog odvjetništva (ŽDO) .


Prava moga branjenika grubo su povrijeđena jer se mjera koju je sud ukinuo, a radi se o zabrani prilaženja prostoru koje koristi tvrtka Nauta Lamjana, ne izvršava. Što znači da je državno odvjetništvo ušlo u područje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, izjavio je branitelj Dražena Špinderka.

U rujnu 2013. prestala je važiti ta mjera koja do danas nije izvršena, pojasnio je odvjetnik Petričić koji kaže kako je papir s tom sudskom mjerom nalazio na podu kancelarije u Županijsko državnom odvjetništvu, gdje ga je on vidio u prosincu prošle godine. Tu mjeru ŽOD nije proslijedilo Trgovačkom sudu, kao i PU zadarskoj, pa po Petričiću ne može se raditi o novoj istrazi zbog koje je njegov klijent proveo 20 sati u policiji.