Zadrani od jučer imaju priliku s pola metra daljine upoznati neke od najotrovnijih i najpoznatijih zmija na svijetu, poput burmanskog pitona dugog 5 metara, najduže kobre - kraljevske te zelene i crne mambe.

Čak 80 zmija smjestilo se u izložbenim dvoranama Prirodoslovnog odjela Narodnog muzeja Zadar zahvaljujući suradnji s jednom slovenskom tvrtkom. Izložba koja uz stručne vodiče nudi i razne edukacije otvorena je do kraja kolovoza.

Prema prvim dojmovima s otvorenja  izložbe koja je posebno razveselio najmlađe posjetitelje, bit će to jedna od najposjećenijih manifestacija prirode u Zadru.

- Izložba je fenomenalna, mislim da je nešto ovako se trebalo dogoditi, ove boje i pokreti su stvrano super, najviše mi se sviđaju mambe, građani trebaju ovo pogledati...... Dirali smo ovu veliku zmiju, malo nas je bilo strah u početku, ali veselimo im se ...

- Ovo je jedna trećina moje kolekcije rekao nam je ponosno vlasnik Aleš Mlinar. Zmije je počeo skupljati s 18 godina, a danas kaže ima jednu od najvećih privatnih zibirki reptila u Europi.