ZADAR- Na prvoj dodjeli nove nagrada Artur, koja je utemljena za arhitektonske intervenecije u turizmu, među šestoro dobitnika tri su za projekte sa zadarskog područja.

Nagrada je dodijeljena za zadarski Boutique hostel Forum, TZ Nin, te za istraživanje i preobrazbu otoka Vira priznata su ostvarenja s područja Zadarske županije .

 

Zadarski Boutique hostel Forum i splitski hostel Goli i bosi, kao projekti Studija UP nagrađeni su u kategoriji turističkih objekata zbog sjajne intervencije u prostoru sa sadržajem za mlade i doprinos novom doživljaju Hrvatske. Pod ovom kategorijom dodijeljeno je i posebno priznanje uredu Arhipolis za realizaciju hotela Split u Podstrani koji je ocijenjen kao ekonomski uspješan i urbanistički prikladan a zadovoljava i najviše energetske standarde.

Kategorija turističkog sadržaja pripala je turističkoj zajednici Nina koja je ovo malo mjesto kroz posljednjih 10 godina preobrazila u turistički vrlo poželjnu destinaciju.

Istraživanje, preobrazba i sanacija otoka Vira pod koordinacijom prof. Tihomira Jukića osvojila je nagradu u kategoriji stručnih istraživanja i publikacija, objavljeno je specijaliziranom novom portalu GradimoZadar.hr 

Dodajmo tome kako je Zadar u organizaciji Društva zadarskih arhitetkata bilo mjesto održavanja jedne od radionice u sklopu ovog projekta.