U utorak, 25.3.2014., s početkom u 13,00 sati, u školskoj sportskoj dvorani OŠ "Vladimir Nazor" Neviđane održati će se završna svečanost projekta "Vrtim zdravi film".

Projekt su osmislili Hrvatski školski sportski savez i Nestle Adriatic d.o.o. i u svojoj trećoj godini provođenja obuhvatio je 43 osnovne škole u Hrvatskoj i oko 2500 djece.

U Zadarskoj županiji ove godine sudjelovale su OŠ "Vladimir Nazor" Neviđane i OŠ Šimuna Kožičića Benje iz Zadra.

Glavni ciljevi projekta su edukacija učenika o zdravim prehrambenim navikama, poticanje učenika na povećanje tjelesne aktivnosti, unaprjeđenje znanja o poboljšanju kvalitete života putem prehrane i tjelesne aktivnosti senzibilizacijom kroz sportske vrijednosti te poticanje okoline da bude spremna na prihvaćanje i podržavanje promjena prehrambenih navika.
Na taj način važne poruke dopiru do učenika u fazi u kojoj formiraju svoje stavove i ponašanja te im pomažu da usvoje zdrave navike koje će biti dio njihovih života i u kasnijoj dobi.
U OŠ "Vladimir Nazor" Neviđane sudjelovao je 7. razred, ukupno 24 učenice i učenika, a projekt je vodila Andrea Antić, prof. TZK.

Svečanosti će nazočiti predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza Nikica Perković, prof., te odbojkaši Marija Pehar i Antonio Surać.