ZADAR- Grad Zadar je uložio žalbu Županijskom sudu na odluku Općinskog suda po kojoj je Grad Zadar dužan isplatiti 212.197 kuna na račun svoje nekadašnje pročelnice Drage Petričić.

Gradski proračun bi istom odlukom trebao ostati kraći za 15.812 kuna sudskih troškova, ali i zakonske kamate „na ime razlike plaće od 18. kolovoza 2009. do 26. travnja 2012. godine".


Međutim, za zamjenika gradonačelnika Zvonimira Vrančića, ta je šteta minimalna.
Tako je odgovorio na pitanje oporbenih vijećnika tko će platiti štetu.
Iz redova SDP-ovih vijećnika Vrančiću se predbacilo da je svojim ponašanjem, odnosno nepoštovanjem sudske odluke, izvukao novac građana iz proračuna iz kojeg će se morati podmiriti odštetu. 


Zamjenik gradonačelnika Vrančić je, štoviše. kazao kako bi nakon pet godina, opet napravio isto. On je, kako pojasnio vijećnicima na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, imao pravo sebi birati najbliže suradnike kada je izabran za gradonačelnika Zadra.
Dragu Petričić nije želio za pročelnicu jer je na tom osjetljivom mjestu želio imati osobu kojoj vjeruje, istaknuo je Vrančić, kazavši kako je bilo primjedbi pa i istraga na rad Odjela kada je s njim rukovodila Petričić. 


Zato je je on izabrao osobu u koju je apsolutno imao povjerenje, bez obzira, što je prema Vrančićevim riječima i na njen rad bilo poslije primjedbi. Odnosi se na to na aktulanu pročelnicu Mariju Pavlović Palčok.

 
- Svi bi pročelnici, mišljenja je Vrančić, trebali staviti svoj mandat na raspolaganje dolaskom novog gradonačelnika. 


Međutim, mjesto pročelnica za provedbu dokumenata u građenju je na natječaju jer je dodijeljeno koalicijskom partneru a Marija Pavlović Palčok trebala bi postati zamjenica pročlenika.
Do sada su na to novo radno mjesto prema sistematizaciji gradske uprave već imenovani Boris Artić, Snježana Jurinić, Matko Segarić i Ivana Vanjak.