ZADAR- Prije šest godina počela je gradnja Centra Mocire, a ovih dana je Ministarstvo znanosti i obrazovanja dobilo zahtjev tvrtke Alkom da nastavi radove.
Bivša gradska vijećnica i sadašnja pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta Sabina Glasovac, objavila je za Radio Zadar tu vijest, koju je kao mogućnost najavila još prošlog mjeseca. Tada se tek očekivalo da se nad tvrtkom Alkom iz Splita otvori predstečajna nagodba. I dogodilo se to 15. studenog kada je direktor i vlasnik te građevinske tvrtke prijavio da ima 109 milijuna kuna dospjelog duga. Sad bi oni završili Mocire koje su navodno završene 95 posto. No hoće li, ovisi o pregovorima koji će se po riječima Glasovac tek voditi da bi se sklopio novi ugovor i radovi nastavili u idućoj godini. Da u tom ministarstvu vjeruju kako će se Mocire dogodine otvoriti, dokaz je 3.5 milijuna kuna rezerviranih u Državnom proračunu za 2014. godinu.
Grad Zadar je svojih tri milijuna kuna „rezerviranih" za Mocire povukao rebalansom ovogodišnjeg proračuna za idući.

Investiciju Centra za odgoj, obrazovanje, rehabilitaciju i smještaj osoba s posebnim potrebama iznosila je 2007. godine 45.005,724,46 kuna. U njoj su sudjelovali Grad Zadar, Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta te Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi.