ZADAR - Dramska sezona otvara se 18. listopada kada će u HNK Zadar gostovati Plemena, predstava u koprodukciji Planet Art i Tetra Exit.


Iako neće dobiti ništa više novca iz gradskog proračuna, zadarsko kazalište će nadolazeće sezone imati dvije premijere. Najavio je to u Zadarskom listu ravnatelj Renato Švorinić.
Prvu će premijeru režirati Vinko Radovčić, a drugu Darko Ljuština.
Najaktivniji kazališni čovjek u Zadru, mladi Vinko Radovčić uhvatit će se u koštac s Gospodom Glembajevima. Najpoznatija Krležina drama taj način će prvi put će igrati u Zadru i podsjetiti što je glembajevština naših dana. 


Iako je povod za Glembajeve 120 godina rođenja Kreleže je zadužio Zadar osnivanjem Filozofskog fakulteta i pokretanjem izložbe Zlato i Srebro Zadra.
Ljuština će potom raditi Istinu, francuski komad koji će biti praizveden u Zadru. Produkciju će potpisati HNK Zadar i kazalište Vedrana Mlikote.
U redovnoj sezoni u Zadar stiže i uvijek aktualan Balkanski špijun i to iz Sarajeva. Zadarska publika će u redovnoj sezoni, kao i svake godine, gledati ukupno 12 predstava.
Gostujući repertoar će se obznaniti početkom idućeg mjeseca kada će početi i upisi pretplate za nove konzumente kazališne umjetnosti i ponude domaćeg, ali ove godine i sarajevskog tržišta.