Šest mjeseci nakon što smo u Trgovačkom sudu pitali zbog čega sudac Josip Novak nije donio presudu u parnici Ploter vs JK Uskok, od glasnogovornika suda Tomislava Jurline dobivanom informaciju kako parnični postupak u pravnoj stvari tužitelja Ploter d.o.o. protiv tuženika JK Uskok nije okončano.

Ročište za glavnu raspravu zakazano je 11. rujna ove godine. Za Amerikance to je povijesni datum, dan kada su srušeni Twinsi, a za hrvatsko sudstvo oličenje sporosti pravde. Nakon što je sudac Novak godinu dana prije nego što je otišao u mirovinu završio postupak i trebao donijeti presudu, Trgovački sud u Zadru sebi može dozvolit vođenje ponovnog postupka za spornih 900 tisuća kuna.
Do tog duga je došlo kada je Ploter gradio jedriličarski dom na Vitrenjaku 2004. godine za Svjetsko prvenstvo klase 470. Javni bilježnik je 2007. godine donio rješenje o ovrsi u korist Plotera na koju se žalio JK Uskok. Žalba je završila na Općinskom sudu da bi oni nakon dvije godine ustanovili da nisu nadležni te su predmet proslijedili Trgovačkom sudu.
Taj je predmet na Trgovačkom sudu od 2009. godine.- Posljednje ročište održano je u svibnju 2011. godine i trebalo je samo izraditi presudu, rekla je prije pola godina Marina Škorić, odvjetnica koja zastupa Ploter i koja Visokom trgovačkom sudu upućivala tzv. požurnicu, odnosno zahtjev za zaštitu prava na suđenje u razumnom roku.
Pokazalo se uzalud.