U organizaciji udruge "Mavena", na Silbi se održava 4. silbensko kulturno ljeto, koje traje do 25. kolovoza. Uz svakodnevne brojne radionice, poput onih o restauraciji namještaja ili izradi kozmetike od ljekovitog bilja, organizatori u glazbenom dijelu programa najavljuju projekt Darka Rundeka "Between", koji će se održati 8. kolovoza u eksterijeru Galerije Marije Ujević Galetović.

Na Silbi će se održati i pretpremijera predstave "Zatvaranje ljubavi" u režiji Ivice Buljana. Predstava nastaje u koprodukciji Mini teatra, Novog kazališta, Mestnog gledališča Ptuj, festivala "Zadar snova" i udruge "Mavena", izvođači su Marko Mandić i Pia Zemljič, a pretpremijerna izvedba na programu je 13. kolovoza.

I ovog ljeta je na Silbi organizirano "Kino pod zvijezdama", gostovanjem dvaju poznatih hrvatskih filmskih festivala: projekt "Kino Mediteran" Festivala mediteranskog filma Split od 31. srpnja do 2. kolovoza, i Tabor film festival od 14. do 17. kolovoza.

Na Silbi je u pripremi i sajam autohtonih otočnih proizvoda i silbenskih antikviteta, a program festivala završava međunarodnom multimedijalnom izložbom MAMI (Mediterranean Artist Movement Investigation), kustosice Natashe Kadin.