Već četvrtu godinu za redom Grad Benkovac i Turistička zajednica Grada Benkovca u petak, 5. srpnja 2013. godine s početkom u 21 sat na Kaštelu „Benković" u Benkovcu organiziraju „4. Festival vina sjeverne i srednje Dalmacije - Vinfest Benkovac 2013." 


Riječ je o manifestaciji koja se vrlo brzo afirmirala kao jedna od najkvalitetnijih dalmatinskih vinskih izložbi te predstavlja pravo osvježenje na hrvatskoj vinskoj sceni.
Cilj manifestacije je prezentacija i promocija vinarstva na području Grada Benkovca, odnosno sjeverne i srednje Dalmacije, na prostoru koji je tradicijski i geografski uz sve pogodnosti i potencijale predvodnik u proizvodnji vrhunskih vina u Zadarskoj županiji.
U sklopu festivala organiziraju se i razna gastro događanja. 


Vinfest Benkovac više nije samo vinska priča Benkovca i Dalmacije, već polako postaje vinska priča čitave zemlje.
Sudeći po odazivima vinara i vinogradara kroz protekle tri godine, organizatori Vinfesta uvjereni su u uspjeh i ovogodišnje manifestacije, što je od iznimnog značaja za benkovačko područje sa stoljetnom tradicijom vinarstva i vinogradarstva.

Medijski pokrovitelji Benkovačkog kulturnog ljeta 2013. su Radio Benkovac i Novi Radio - Zadar dok je generalni sponzor Triglav osiguranje d.d.