Godišnji susret hrvatskih misionara koji djeluju na kontinentima svijeta, a najviše u Africi, održava se od ponedjeljka 1. do četvrtka 4. srpnja u sjemeništu 'Zmajević' u Zadru. Njihovim pohodom po župama vjernici će imati prilike susresti misionare i šire u Zadarskoj nadbiskupiji.

Raspored događanja je sljedeći:

U ponedjeljak 1. srpnja koncelebrirano misno slavlje u katedrali sv. Stošije u Zadru s početkom u 19,00 sati predvodi domaćin susreta, zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

U utorak 2. srpnja u dvorani zadarskog sjemeništa u 9,00 sati susret misionara započinje prigodnim govorima nadbiskupa Puljića. Potom će se sudionicima obratiti mons. Slobodan Štambuk, biskup hvarsko-bračko-viški i predsjednik Vijeća za misije Hrvatske biskupske konferencije, vlč. Antun Štefan, nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj i don Ivan Štironja, nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u Bosni i Hercegovini. Zatim će se predstaviti projekti i početi izmjena iskustava misionara o njihovom radu.

Misionari će svjedočiti o svom radu u terminima od 11,00 do 12,00 sati i od 15,30 do 17,30 sati. U 18,00 sati misionari odlaze u župe Grada Zadra, Bibinje i Biograd gdje će sudjelovati u misnim slavljima s pukom.

U srijedu 3. srpnja misno slavlje u sjemenišnoj kapeli je u 7,30 sati. U 10,00 sati misionari kreću na izlet u Nacionalni park Kornati. Na povratku će posjetiti župu Sali na Dugom otoku gdje će Večernju u župnoj crkvi Uznesenja BDM u zajedništvu s vjernicima predvoditi mons. Slobodan Štambuk.

U četvrtak 4. srpnja susret hrvatskih misionara završava misnim slavljem u 7,30 sati u kapeli sjemeništa 'Zamjević' u Zadru.

Na susretu će sudjelovati i biskupijski ravnatelji Papinskih misijskih djela iz svih nad/biskupija u Hrvatskoj i BiH te djelatnici središnjih misijskih ustanova iz Zagreba i Sarajeva.

Hrvatski misionari i misionarke svake godine okupe se u jednoj od nad/biskupija u Hrvatskoj ili BiH. Na susretu u Zadru sudjeluje 13 misionara i misionarki koji djeluju u DR Kongo, Tanzaniji, Ruandi, Nigeriji, Kamerunu, Ugandi i Madagaskaru.