Udruženje obrtnika javnosti će u četvrtak  prpredstaviti rezultate projekta pod nazivom Croatian VETPRO in catering kojim je  kroz dvotjedni boravak u inozemstvu, omogućeno stručno usavršavanje za ukupno 14 osoba uključenih u razvoj ugostiteljsko-turističkog sektora.

Projekt je usmjeren na sudionike u procesu obrazovanja kadrova za turizam, a prije svega na obrtnike koji obavljaju djelatnost ugostiteljstva (restorani i mali hoteli), njihove zaposlenike ili članove njihovih obitelji koji su uključeni u obavljanje obiteljske djelatnosti.

Službeni jezik programa u tri različite europske zemlje bio je engleski, a tečaj engleskog jezika organiziran je tijekom prvog tjedna boravka. Drugi tjedan boravka uključivao je edukacijski program vezan za nove trendove u gastronomiji i etno kuhinje, obilazak restorana, malih hotela, ugostiteljskih škola, turističkih zajednica i agencija te uspostavu suradnje i razmjenu iskustava s kolegama u inozemstvu.

Proračun projekta iznosi oko 30.000 EUR-a, a pokriva troškova boravka, smještaja, hrane, programa i lokalnog prijevoza. Sami sudionici sudjelovali su u dijelu troškova avionskog prijevoza do predviđenih destinacija, a u dijelu troškova puta sudjelovala je i Turistička zajednica Grada Zadra za sudionike koji imaju sjedište na području Grada Zadra.
Kako bi potaknuli osmišljavanje i provedbu ovakvih projekata, predstaviti ćemo mogućnosti sudjelovanja u sličnim programima, a o svojem iskustvu sudjelovanja govorit će sami sudionici projekta Croatian VETPRO in Catering.