Manifestacija ˝Europa u Zadru˝ nastavlja sa svojim programom i danas, 25. lipnja. Dan državnosti proteći će u znaku hrvatskih izvođača.

 

Prvi dio programa održat će se u Muzeju antičkog stakla, a radi se o tribini Narodnog lista pod nazivom ˝Hrvatski mediji - baštinici europske tradicije˝. Rasprava započinje u 12 sati, a na njoj će govoriti prof. dr.sc Gordana Vilović, izvanredna profesorica na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i prof. dr. sc Stjepan Malović, umirovljeni profesor Sveučilišta u Zagrebu i Zadru.

 

Program se nastavlja u večernjim satima, orguljaškim koncertom Edmunda Borića u Katedrali svete Stošije. Svi posjetitelji moći će uživati u izvedbama skladbi poznatih skladatelja kao što je Johann Sebastian Bach ili Jan Krtitel Kuchar. Koncert započinje u 20:00 sati.

 

Večer završava nastupom folklornih grupa, kako je i predviđeno, na Poljani Ivana Pavla II. U slučaju naglog pogoršanja vremenskih prilika, odnosno, u slučaju kiše, nastup folklornih društava održat će se u Arsenalu. Svoje narodne plesove, u organizaciji Zadarske županije, predstavit će KUD - ovi: Điran s otoka Uljana, Sveta Kata iz Zemunika Donjeg, Družina s otoka Paga te klapa Bibinje iz Bibinja, s početkom u 21 sat.