U povorci kroz njemačku financijsku prijestolnicu Frankfurt okupilo se oko 7000 prosvjednika protiv europske politike štednje.

Kada se povorka približila zgradi ECB-a, policija ju je pokušala zaustaviti i tada je došlo do sukoba. Male skupine maskiranih prosvjednika počele su bacati kamenje i dimne bombe na policiju, a ona je odgovorila silom. Ozlijeđeno je nekoliko policajaca i prosvjednika.

Danas je u nekoliko europskih država planirano održavanje prosvjeda protiv "trojke" međunarodnih zajmodavaca koji daju pomoć zemljama eurozone u krizi (MMF, Europska središnja banka i EU). Prvog dana prosvjeda u petak u Frankfurtu su prosvjednici uspjeli paralizirati financijske institucije grada, onemogućivši pristup zgradi ECB-a i sjedištu Deutsche Bank.

Europski pokret Blockupy osnovan je nakon pokreta Occupy Wall Street 2011. godine. Oni za recesiju na kontinentu, zbog koje je bez posla više od četvrtine Grka i Španjolcaa, a milijuni Europljana su osiromašeni, okrivljuju proračunske rezove i reforme tržišta rada koje podržavaju ECB, MMF i europski financijski i politički čelnici.