ZADAR- Ludijada je počela od ranih jutarnjih sati u Zadru.

U školskom dvorištu gimnazija Vladimira Nazora, Jurja Barakovića, Škole za primijenjenu umjetnost te Prirodoslovno grafičke gimnazije, to bi se moglo nazvati „brašnijada". Srećom da jutros nema kiše, jer bi se dvorište pretvorilo u tijesto.

I dok jedni brašno međusobno prosipaju, drugi su ga odnijeli u Caritas. Radi se o učenicima Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn, čija je ravnateljica Marjana Bakmaz, javnosti najavila organiziranu akciju svojih maturanata. Ali i oni su se ubrzo pridružili povorci koja je vodila prema rivi

Tamo ih je dočekala policija koja je na Pozdravu sunca bila zbog sigurnosti 1 200 putnika s najvećeg kruzera Aida Aura.

Motrili su na maturante koji se nisu suzdržavali od svojih igara: pjevanja, skakanja u more, prosipanja brašna, kečapa, bacanje jaja i naravno ispijanje piva.

Uz pjesmu u majicama s različitim porukama svoje su tragove ostavljali i po Poluotoku. Brašna je bilo najmanje na Trgu, gdje se vodi zadanji dan predizborne kampanje, a maturanti danas nisu bili raspoloženi za politička obećanja.

Osobito "medicinari" koji su poručili na svojim majicama kako su dobili diplomu i unosan, posao, peru guzicu i na to su ponosni"