Košarkaš Zadra Marko Ramljak, ponajbolji obrambeni igrač ABA lige, u posljednjih nekoliko utakmica pokazuje očigledan napredak u napadačkoj igri. Nastavi li tako Ramo ima velike izglede postati klasnim igračem kakvog bi svaki trener poželio u svojoj momčadi.

Protiv Alkara u Sinju Marko je postigao 10, koševa, Jollyju je zabio dva više, Cedeviti 18, a u petak Ciboni čak 24 što je njegov osobni rekord.

Nakon utakmice skromno je prokomentirao ovo dostignuće.

- Mislim da nismo dovoljno dobro reagirali nakon što smo došli do prednosti 18-9 na samom početku. Napravili smo neke greške kojima smo protivniku omogućili da se vrati u susret. U nastavku utakmice razigrao se Blassingame koji je svojom brzinom i prodorima stvarao puno problema. Na kraju je pad naše koncentracije odlučio pobjednika jer presudila su njihova dva napadačka skoka. S 24 koša sam ostvario svoj rekord u dresu Zadra pa se zahvaljujem svojim trenerima koji su mi gradili samopouzdanje jer ono je najbitnije za nas mlade igrače, kazao je Ramljak.

Jedno je sigurno, nakon ovakvih igara protivnički treneri neće više svoju taktiku graditi na riskiranju Ramljakovog šuta, a to otvara neke nove napadačke mogućnosti zadarskoj momčadi.

Zadar je u ovoj sezoni pokazao da se može ravnopravno nositi sa svim hrvatskim klubovima na svim parketima. Startna jedinica je dobra prilika, no i iz drugog plana ova momčad može napraviti velike stvari.

Konačna odluka još je daleko. Zadar je pokazao kako je jedna od onih momčadi koja ima pravo računati na naslov prvaka.